Bőrfiatalító gél AHA gyümölcssavval

Megújítja és tisztítja a bőrt, az arcbőr simább lesz tőle, derűs.
Az eredmény egy laza, hűsítő gél kellemes illattal, amit arcmaszk formájában használhatunk. Enyhén hámlasztó hatású és serkenti a bőr megújulását, miközben simább és derűsebb lesz tőle. Nyakra és dekoltázsra is felvihetjük, viszont szemkörnyékre nem ajánlott használni.
Egyes érzékenyebb bőrűek nem jól bírják az AHA gyümölcssavat. Ajánlott a gél használata előtt egy toleranciatesztet végezni.
A gél használható naponta vagy hetente 2-3x, a bőr toleranciaszintjétől függően. Bőrrevitelkor, apró bizsergés érezhető. Kb. 10 perccel bőrrevitel után töröljük le a maszkot vizes kozmetikai lapocskával vagy öblítsük le langyos vízzel.
Választási lehetőségek és magyarázatok:
- az AHA gyümölcssav mennyiségét a bőr érzékenysége szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük; erőteljesebb hámlasztó hatás érdekében (kémiai peeling), dolgozhatunk 10% AHA savval és adunk hozzá tejsavvat, oly módon hogy a pH-értéke körülbelül 3,5 legyen; az összetevők mennyiségének változtatásához hozzáigazítjuk a rózsavíz mennyiségét
- ahhoz, hogy ennek a gélnek a pH-értéke 3,5 maradjon, megtartva a gyümölcssavak 6% -os arányát, hozzáadunk kb.1 gr tejsavat; közben is mérni kell a pH-értéket, különösen azért, mert a rózsavíz is, a gyümölcssav is, növényi eredetű termékek és a pH-értékük tételenként változhat
- abban az esetben, ha a bőr érzékenyebb, csillapító hatásáért belefoglalhatunk a kompozícióba 0,5% allantoint (a xantán előtt)
A recept 50ml gél elkészítéséhez szükséges.
Szavatosság: 3 hónap - optimális higiéniai feltételek között készítve, hűvös helyen tárolva.
HOZZÁVALÓK
A fázis:
- 46gr rózsavíz
- 3gr AHA gyümölcssav
- 0,05 gr (kb. késhegynyi) hibiszkuszvirág por
- 0,8 gr xantángumi
B fázis:
- 10 csepp
cosgard tartósító
ELKÉSZÍTÉS
Egy pohárba vagy tálba kiadagoljuk a rózsavizet, a gyümölcssavat és a hibiszkusz port. Ebbe az oldatba energikus keverés mellett szórjuk bele a xantángumit, amíg a xantán teljesen eloszlik. Pihentessük körülbelül 10 percet, ezalatt gél képződik.
A gélbe alaposan keverjük bele a tartósítót. A keletkezett gélt áttesszük a neki szánt tárolóedénybe. pH-érték: 5-5,5