Bőrfiatalító gél AHA gyümölcssavval

2021.02.11

Megújítja és tisztítja a bőrt, az arcbőr simább lesz tőle, derűs.

Az eredmény egy laza, hűsítő gél kellemes illattal, amit arcmaszk formájában használhatunk. Enyhén hámlasztó hatású és serkenti a bőr megújulását, miközben simább és derűsebb lesz tőle. Nyakra és dekoltázsra is felvihetjük, viszont szemkörnyékre nem ajánlott használni.

Egyes érzékenyebb bőrűek nem jól bírják az AHA gyümölcssavat. Ajánlott a gél használata előtt egy toleranciatesztet végezni.

A gél használható naponta vagy hetente 2-3x, a bőr toleranciaszintjétől függően. Bőrrevitelkor, apró bizsergés érezhető. Kb. 10 perccel bőrrevitel után töröljük le a maszkot vizes kozmetikai lapocskával vagy öblítsük le langyos vízzel.

Választási lehetőségek és magyarázatok:

  • az AHA gyümölcssav mennyiségét a bőr érzékenysége szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük; erőteljesebb hámlasztó hatás érdekében (kémiai peeling), dolgozhatunk 10% AHA savval és adunk hozzá tejsavvat, oly módon hogy a pH-értéke körülbelül 3,5 legyen; az összetevők mennyiségének változtatásához hozzáigazítjuk a rózsavíz mennyiségét
  • ahhoz, hogy ennek a gélnek a pH-értéke 3,5 maradjon, megtartva a gyümölcssavak 6% -os arányát, hozzáadunk kb.1 gr tejsavat; közben is mérni kell a pH-értéket, különösen azért, mert a rózsavíz is, a gyümölcssav is, növényi eredetű termékek és a pH-értékük tételenként változhat
  • abban az esetben, ha a bőr érzékenyebb, csillapító hatásáért belefoglalhatunk a kompozícióba 0,5% allantoint (a xantán előtt)

A recept 50ml gél elkészítéséhez szükséges.
Szavatosság: 3 hónap - optimális higiéniai feltételek között készítve, hűvös helyen tárolva.

HOZZÁVALÓK

A fázis:

  • 46gr rózsavíz
  • 3gr AHA gyümölcssav
  • 0,05 gr (kb. késhegynyi) hibiszkuszvirág por 
  • 0,8 gr xantángumi 

B fázis: 

  • 10 csepp cosgard tartósító 

ELKÉSZÍTÉS

Egy pohárba vagy tálba kiadagoljuk a rózsavizet, a gyümölcssavat és a hibiszkusz port. Ebbe az oldatba energikus keverés mellett szórjuk bele a xantángumit, amíg a xantán teljesen eloszlik. Pihentessük körülbelül 10 percet, ezalatt gél képződik.
A gélbe alaposan keverjük bele a tartósítót. A keletkezett gélt áttesszük a neki szánt tárolóedénybe. pH-érték: 5-5,5


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el