Guargumi

2020.11.24

Növényi eredetű gélképző és állagrögzítő, mely segítségével folyékony vagy tömény géleket állíthatunk elő. Sűríti és stabilizálja a krémeket és az emulgeálással létrehozott folyékony emulziókat. 

https://doksi.hu/news.php?order=ShowArticle&id=545
https://doksi.hu/news.php?order=ShowArticle&id=545

A guargumi egy növényi eredetű sűrűsítő és gélesítő hatóanyag, melyet egy zöldségféle, a Cyamopsis tetragonolobus (guárbab) magjából nyernek.

Megjelenési forma: fehér-krém színű por, semleges illattal

Oldhatóság: vízben és vizes oldatokban

Tulajdonságok:

  • gélképző hatóanyag
  • emulziókban állagrögzítő, sűrűsítő hatóanyag
  • a vele készített gél nem átlátszó
  • melegen is, hidegen is kifejti hatását
  • jó stabilitású széles pH-érték sávban: 3 - 10

Alkalmazások

  • gélek és emulziók készítéséhez
  • gél típusú pakolásokba, bőrradírba
  • fogkrémekbe
  • a vizesfázishoz adagoljuk, a szokásos arány 1 - 5%, szobahőmérsékletű vagy melegvízbe
  • fokozatosan szórjuk a vízbe közben kézzel vagy mixerrel keverjük. A gélképződés pár perc alatt történik.
  • 1% guargumival egy folyékony gélt kapunk
  • 3%+ guargumival egy tömény gélt nyerünk

Tárolás:

  • hűvös, fénytől és nedvességtől védett helyen

Biztonsági adatok: kozmetikai használatra!


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el