Hidratáló kézkrém

2020.11.18

Egy könnyű és finom krémet nyerünk, nagyon kellemes szerkezettel és virágos illattal. Nem-zsíros, nem hagy olajos vagy ragacsos réteget a bőrön. Hidratált, táplált, bársonyos és kellemes illatú tőle a bőr.

A recept 50 ml kézkrém elkészítéséhez alkalmas.
Érvényesség: 3 hónap - optimális higiéniai feltételek között készítve, hűvös helyen tárolva.

HOZZÁVALÓK

A fázis:

  • 2,5 gr babassu olaj
  • 2,5 gr murumuru vaj
  • 2,5 gr Olliva emulgeálószer 

B fázis:

  • 24,5 gr szénsavmentes ásványvíz
  • 15 gr citromfű víz
  • 1,5 gr növényi glicerin 

C fázis:

  • 1 gr panthenol
  • 8 csepp "Rózsa" természetes illatosító
  • 10 csepp  fragard 

ELKÉSZÍTÉS

Egy főzőpohárba adagoljuk ki az A fázis összetevőit. Egy másik főzőpohárba adagoljuk ki a B fázis összetevőit.

Helyezzük vízfürdőbe mindkét poharat és hevítsük 70°C-ig, miközben mindkettőt keverjük.
Vegyük félre a vízfürdőből a poharakat és a következő képpen járjunk el: töltsük a B fázist lassan, egy mozdulattal az A fázisba, miközben a minimixer már dolgozik az A fázisban. Keverjük 3 percig.
A hűtés felgyorsítására helyezzük a készítményt egy tál hidegvíz fölé és folytassuk a keverést még 3 percig. Ha a mixer már nem győzi keverni a besűrűsödött kompozíciót, áttérünk energikus kézi keverésre.

A kézmelegre hűtött készítménybe belefoglaljuk rendre az összes többi összetevőt - a C fázisból - alaposan megkeverve mindenik után.
Az így előállított krémet áttesszük a nekiszánt flakonba. A krém állaga másnapra válik véglegessé.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el