Hidratáló kézkrém

Egy könnyű és finom krémet nyerünk, nagyon kellemes szerkezettel és virágos illattal. Nem-zsíros, nem hagy olajos vagy ragacsos réteget a bőrön. Hidratált, táplált, bársonyos és kellemes illatú tőle a bőr.
A recept 50 ml kézkrém elkészítéséhez alkalmas.
Érvényesség: 3 hónap - optimális higiéniai feltételek között készítve, hűvös helyen tárolva.
HOZZÁVALÓK
A fázis:
- 2,5 gr babassu olaj
- 2,5 gr murumuru vaj
- 2,5 gr Olliva emulgeálószer
B fázis:
- 24,5 gr szénsavmentes ásványvíz
- 15 gr citromfű víz
- 1,5 gr növényi glicerin
C fázis:
- 1 gr panthenol
- 8 csepp "Rózsa" természetes illatosító
- 10 csepp fragard
ELKÉSZÍTÉS
Egy főzőpohárba adagoljuk ki az A fázis összetevőit. Egy másik főzőpohárba adagoljuk ki a B fázis összetevőit.
Helyezzük vízfürdőbe mindkét poharat és hevítsük 70°C-ig, miközben mindkettőt keverjük.
Vegyük félre a vízfürdőből a poharakat és a következő képpen járjunk el: töltsük a B fázist lassan, egy mozdulattal az A fázisba, miközben a minimixer már dolgozik az A fázisban. Keverjük 3 percig.
A hűtés felgyorsítására helyezzük a készítményt egy tál hidegvíz fölé és folytassuk a keverést még 3 percig. Ha a mixer már nem győzi keverni a besűrűsödött kompozíciót, áttérünk energikus kézi keverésre.
A kézmelegre hűtött készítménybe belefoglaljuk rendre az összes többi összetevőt - a C fázisból - alaposan megkeverve mindenik után.
Az így előállított krémet áttesszük a nekiszánt flakonba. A krém állaga másnapra válik véglegessé.
A recept forrása: https://www.elemental.eu/hu/blog/5629_hidratalo-kezkrem.html