Mélyhidratáló krém

A selyemproteinnek köszönhetően ez a krém nem csupán hidratál, de a bőrszövetek mélyén fejti ki hatását, így az E vitaminnal karöltve feltölti a ráncokat és feszesíti a bőrt.
HOZZÁVALÓK
Zsírfázis összetevői
- 3,1 g argán olaj
- 1,5 g shea vaj
- 1,2 g glyceryl-stearat SE
- 1 g méhviasz pasztilla
Vízfázis összetevői
- 21 g tisztított víz
- 1,6 g glicerin
Hatóanyag fázis összetevői
- 1 g selyemprotein por
- 1 g E vitamin
- 6 csepp cosgard
- tetszés szerinti illóolaj
ELKÉSZÍTÉS
1. Egy hőálló edénybe mérjük ki a zsírfázis összetevőit; egy másik hőálló edénybe pedig a vízfázis összetevőit.
2. Mindkét edényt vízfürdőben melegítsük fel kb. 70 fokra és időnként kevergetve olvasszuk fel az alapanyagokat.
3. Miután felolvadtak, vegyük ki mindkét edényt a vízfürdőből és még melegen töltsük a vízfázis összetevőit a zsírfázishoz. A keveréket folyamatosan kevergessük kézi keverővel (ne használjunk gépet!) kb. 3 percig.
4. A lehűtés meggyorsítása érdekében tegyük hidegvizes fürdőbe az edényt és kevergessük tovább 2-3 percig.
5. Amikor kézmelegre hűlt az anyag, adjuk hozzá a hatóanyagfázis összetevőit, méghozzá úgy, hogy minden összetevő után alaposan keverjük meg a krémet. Ezzel azt biztosítjuk, hogy minden hatóanyag megfelelően eloszlik a krémben.
6. Az elkészült krémet töltsük át a választott tárolójába.
A recept forrása: https://humanitytudastar.hu/melyhidratalo-krem/

